Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
PREMIUM   D+   |   Slovenija

Že prvi dan celovit kadrovski pretres

Slovo Poklukarjeve ekipe, spremembe na direktoratih, novi minister pa želi operativno strukturo.
Ministru za zdravje Danijelu Bešiču Loredanu bodo ob strani stali Aleš Šabeder, Tjaša Vidic in Andreja Čmaj Fakin. FOTO: Črt Piksi
Ministru za zdravje Danijelu Bešiču Loredanu bodo ob strani stali Aleš Šabeder, Tjaša Vidic in Andreja Čmaj Fakin. FOTO: Črt Piksi
4. 6. 2022 | 05:00
5:51

V nadaljevanju preberite:

Še preden je bila v sredo ob 11. uri opravljena primopredaja med odhajajočim in novim ministrom za zdravje, so delovna mesta izgubili trije direktorji direktoratov. Kovčke so morali pospraviti čez noč. Danijel Bešič Loredan ne izgublja časa. Reorganizacija intenzivno poteka.

Helena Ulčar Šumčić, Tanja Lovšin in Bogdan Tušar so se morali posloviti z direktorskih mest direktoratov za zdravstveno ekonomiko, zdravstveno varstvo in razvoj zdravstvenega sistema. Položaj je obdržala le mag. Vesna Kerstin Petrič, verjetno ji je to uspelo tudi zaradi njenega predsedniškega položaja v ­­­izvršnem odboru Svetovne zdravstvene organizacije (WHO).

Ulčar Šumčićeva spet odhaja v UKC Ljubljana (UKCL). Kaj bo delala, ni znano, saj je bila pred odhodom na ministrstvo zaposlena kot poslovna direktorica Pediatrične klinike UKCL, a je zdaj to mesto že zasedeno.

V UKCL se z ministrstva vračajo še: Mojca Vnučec Špacapan, Jure Dolinar, Marina Ćurčija Jurišin, ki so bili v kvoti kabinetnih zaposlitev. Kje bo po novem delal nekdanji minister Janez Poklukar se ne ve, gotovo pa v enem od javnih zdravstvenih zavodov.

Celoten članek je na voljo le naročnikom.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine