Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Slovenija

Za vodilno delovno mesto ZZZS ni bil izbran noben kandidat

Razpis, na katerega se je prijavil tudi zdajšnji direktor Marjan Sušelj, bo ponovljen.
Marjan Sušelj, generalni direktor ZZZS, za ponovni mandat ni dobil dovolj podpore. FOTO: Roman Šipić/Delo
Marjan Sušelj, generalni direktor ZZZS, za ponovni mandat ni dobil dovolj podpore. FOTO: Roman Šipić/Delo
15. 10. 2020 | 15:05
15. 10. 2020 | 15:15
1:46
Ljubljana - Upravni odbor Zavoda za zdravstveno zavarovanje Slovenije (ZZZS) na današnji seji v okviru postopku javnega razpisa ni izbral kandidata za generalnega direktorja, zato je sklenil, da izvede nov postopek javnega razpisa.

V postopku javnega razpisa, ki je bil objavljen v Uradnem listu RS 28. avgusta 2020, je upravni odbor ZZZS pravočasno prejel 2 prijavi. Izpolnjevanje pogojev in sposobnost kandidatov za opravljanje dela generalnega direktorja ZZZS je upravni odbor presojal na podlagi navedb v prijavi, priloženih pisnih listin ter razgovora s kandidatom, zdajšnjim direktorjem Marjanom Sušljem, ki je obsegal tudi predstavitev njegovega programa.  

Druga kandidatka se vabilu na razgovor ni odzvala niti ni svoje udeležbe opravičila. Na tej podlagi je upravni odbor ugotovil, da ne izpolnjuje razpisnih pogojev in sposobnosti za opravljanje dela generalnega direktorja, ter da razpisne pogoje izpolnjuje le Sušelj.

O izbiri kandidata so člani odbora nato odločali s tajnim glasovanjem. Ker kandidat ni prejel predpisane zadostne večine glasov, je bil sprejet sklep, da se izvede nov postopek javnega razpisa za generalnega direktorja ZZZS za novo štiriletno mandatno obdobje.

Marjanu Sušlju se sedanji štiriletni mandat generalnega direktorja ZZZS izteče 2. marca 2021.
 

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine