Pozdravljeni!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Slovenija

Prvak SMC poziva k spremembi obstoječega modela politike

Pred jutrišnjem svetom stranke SMC, kjer strankarska opozicija zahteva celo volilni kongres, prvak SMC Zdravko Počivalšek piše o svoji viziji politike.
Zdravko Počivalšek meni, da je pomembno, da politiki spremenijo politično prakso in se skupaj podajo v to tekmo za bližnjo prihodnost. FOTO: Voranc Vogel/Delo
Zdravko Počivalšek meni, da je pomembno, da politiki spremenijo politično prakso in se skupaj podajo v to tekmo za bližnjo prihodnost. FOTO: Voranc Vogel/Delo
10. 3. 2021 | 12:50
10. 3. 2021 | 14:03
3:26
V odprtem pismu, naslovljenem tako na opozicijo kot na svoje politične sopotnike, prvak SMC Zdravko Počivalšek piše, da pogosto trdijo, da so jim državljani na prvem mestu. »Če bi to bilo res, potem ne bi vodili tako razdiralne politike, ki se kaže v izražanju odkritega sovraštva in takšne degradacije demokracije, ki nas vodi v pogubo. To je politika, zaradi katere ljudje trpijo, zaradi katere nas prehitevajo tisti, ki so nas nekoč videli kot vzor,« še piše.

Sam meni, da to ni prava pot in da morajo te uničevalne prakse nadomestiti s takšnimi, ki bodo delovale povezovalno. S takšnimi, ki ne bodo gradile na razlikah, ampak iskale tisto, kar nam je skupno. S takšnimi, ki se ne bodo ukvarjale s preteklostjo, ampak reševale probleme sedanjosti in gradile prihodnost, na katero bodo lahko ponosni naši otroci in vnuki. S takšnimi, ki nam bodo omogočile pospešen razvoj.



»Če ne bomo spremenili obstoječega modela politike, bodo ljudje še naprej trpeli. Zaradi nas. Kaj je na kocki? Če ničesar ne spremenimo in če bo ta politični razkol še vedno hromil našo družbo, bodo naši speči potenciali ostali neizkoriščeni. Pred nami so leta temeljite preobrazbe Evrope in sveta. Države, ki v prihajajoči tekmi modernizacije ne bodo znale spodbuditi vseh talentov in izkoristiti vsega potenciala, bodo zamudile ta pomemben moment. In razkorak med zmagovalci in zamudniki bo za lep čas zakoličil standard življenja, ki si ga bodo lahko posamezne skupnosti privoščile,« še piše prvak SMC.

Na koncu sledi še poziv vsem, ki bi želeli začeti to avanturo novega dialoga, da se javijo in da skupaj začnejo spreminjati slovensko politiko.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine