Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Slovenija

Anže Logar: Do konca leta bo ustanovljena nova stranka

Iz poslanske skupine SDS bo izstopil še pred naslednjo redno sejo državnega zbora, nato bo deloval kot nepovezani poslanec, dokler ne bo ustanovil nove stranke.
Kdo bodo ustanovni člani njegove nove stranke, še ni želel napovedovati. FOTO: Matej Družnik/Delo
Kdo bodo ustanovni člani njegove nove stranke, še ni želel napovedovati. FOTO: Matej Družnik/Delo
10. 10. 2024 | 13:53
10. 10. 2024 | 14:40
2:00

Po včerajšnjem izstopu iz stranke SDS je Anže Logar zavrnil poziv prvaka Janeza Janše, naj vrne poslanski mandat. Iz poslanske skupine SDS bo izstopil še pred naslednjo redno sejo državnega zbora, nato bo deloval kot nepovezani poslanec, dokler ne bo ustanovil nove stranke. Njegova stranka naj bi nastala do konca leta. Kdo bodo ustanovni člani, še ni želel napovedovati.

Sam se opredeljuje kot desnosredinski politik, podpornik Evropske ljudske stranke (EPP). Ali bo njegova nova stranka članica te evropske grupacije, pa še ni želel napovedovati. »Skačemo nekaj korakov naprej,« je dejal in navedel, da sicer nima težav, da bi sodeloval s komerkoli, le s skrajnostmi ima težave. Vnovič je ponovil, da stavi na sodelovanje in da je prišel čas za sodelovanje onkraj političnega pola. Želi si, da bi tisti, ki bo dobil priložnost za sestavo naslednje vlade, po poišče sogovornika na širšem političnem polu.

Potrdil je, da bodo program stranke gradili na izhodiščih Platforme sodelovanja, ki pa bo ostala mislišče in se ne bo preoblikovala v stranko. Želi si vrnitve k programu. »To je tisto, kar Slovenija potrebuje po slabi beri te vlade.«

O tem, ali gre za dogovor z Janšo, pa je dejal, da je iz njegovega odgovora verjetno jasno, da je ta stvar težko dogovorjena.

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Vsebine, vredne vašega časa, za ceno ene kave na teden.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine