Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Črna kronika

Za navadne čaje jo je oskubil za 22 tisočakov; nekoč zdravil tudi Janeza Drnovška

Razvpiti dr. Oscar, ki je med drugim zdravil pokojnega Janeza Drnovška, bo sedel na zatožno klop.
Naravnost neverjetna zgodba s tragičnim koncem govori o Ajdovki, ki ji uradna medicina zaradi napredovalega raka ni mogla več pomagati. FOTO: Shutterstock
Naravnost neverjetna zgodba s tragičnim koncem govori o Ajdovki, ki ji uradna medicina zaradi napredovalega raka ni mogla več pomagati. FOTO: Shutterstock
13. 8. 2018 | 07:00
13. 8. 2018 | 13:50
6:10
Ljubljana – Za čudežnega zdravilca so imeli Franja Keleminovića oziroma dr. Oscarja (Oskar) Keleminovicha, a so žal morali nekateri plačati visoko ceno, da so spoznali, da imajo opraviti le z navadnim mazačem, ki obljublja nemogoče. In to mastno zaračuna. Da je prestopil mejo zakonitosti, so ugotovili tudi preiskovalci.

Keleminoviću naše pravosodje zdaj poskuša vročiti sodno pošto, saj so organi odkrivanja in pregona ugotovili, da ima 61-letnik na grbi kaznivi dejanji mazaštva in oderuštva. Za prvo je predpisanih do pet let zapora, za drugo do tri. O njegovih tako imenovanih čudežnih dejanjih zadnje čase ni slišati, a daleč od tega, da so ljudje pozabili nanj. Še pred kratkim se je na enem od spletnih forumov pojavil zapis o tem Dalmatincu: »Prevarant, upam, da bo nekega dne plačal za mojega moža, ki je umrl, še prej pa ga dobro izmučil in nam vzel veliko denarja. Upam, da bo plačal tudi vsem njegovim preostalim žrtvam.«


Po ženini smrti se je odločil za prijavo


Naravnost neverjetna zgodba s tragičnim koncem govori o Ajdovki, ki ji uradna medicina zaradi napredovalega raka ni mogla več pomagati. Poiskala je Keleminovića, ko pa je po dveh mesecih umrla, se je njen partner odločil za prijavo. Obljubljal naj bi jima čudežno ozdravitev, za zadnje upanje pa sta plačala 22.000 evrov. »Navadne čajčke in zeliščne mešanice iz naših lekarn ji je prodajal za masten denar, vse skupaj je bilo vredno kvečjemu 300 evrov, tvezil pa je, da gre za zelo redke in težko dostopne zdravilne rastline, predpisoval ji je neke diete,« nam je po razkritju šokantne zgodbe povedal vir blizu preiskave.

Toda ljudje, ki se jim je bližala smrt ali pa so kljub hudi bolezni opustili uradno medicino, in njihovi svojci so v neizmerni stiski slepo verjeli dr. Oscarju, navsezadnje je v javnosti slovel po tem, da je zaradi maligne bolezni zdravil predsednika Janeza Drnovška, na poti do ozdravitve naj bi, tako se je hvalil, pomagal tudi Jelcinu, Berlusconiju, Castru, 17 vatikanskim kardinalom, šejkom in svetovno znanim športnikom.


Mednarodna pravna pomoč


Obtožbo so mu poskušali vročiti že aprila 2016, šele pred dobrim letom dni jim mu jo je na Hrvaškem uspelo predati prek mednarodne pravne pomoči. Toda njegova zagovornika sta zoper njo vložila ugovor, temu je zunajobravnavni senat novogoriškega sodišča pred lanskimi sodnimi počitnicami ugodil, primer se je vrnil v svet sodne preiskave, fakultetna komisija pa je morala dopolniti izvedensko mnenje medicinske stroke.

To je bilo medtem storjeno in po naših informacijah ne bistveno spremenjena obtožnica je po nekaj peripetijah v zvezi z vročitvijo le znova priromala v roke obtoženemu zdravilcu. Direktor novogoriškega okrožnega sodišča Samo Turel nam je povedal, da je rok za ugovor potekel 6. julija, Keleminovićeva pooblaščenca pa sta znova ugovarjala. Zadeva je zdaj pri senatu, ki naj bi odločil kmalu, v primeru zavrnitve pa bo obtožba postala pravnomočna in lahko se zgodi, da bodo proti domnevnemu mazaču in oderuhu že to jesen razpisali predobravnavni narok.

O podrobnostih iz obtožbe in ugovora ter o tem, kaj o očitkih na svoj račun pravi Franjo Keleminović, smo pobarali njegovo odvetnico Tanjo Marušič, ki pa nam je po posvetu s kolegom Romanom Završkom (tudi ta odvetnik zastopa Keleminovića v tem postopku) odgovorila, da dokler zadeva poteka, o vsem skupaj nimata komentarja, ne vsebinskega in ne na temo dela sodišča.

Naj spomnimo, da se je Keleminovićevo ime v javnosti pojavilo tudi, ko se je danes pokojni dr. Janez Drnovšek nekaj let po tem, ko so mu diagnosticirali raka, zatekel k njemu po pomoč in nasvet. Drnovšek je leta 2006 za Slovenske novice povedal, da Keleminovićeva vloga pri njegovem zdravljenju spet ni bila tako velika: »Res sem leta 2003 za nekaj časa preizkusil njegov pristop, ampak daleč od tega, da bi to kakor koli vplivalo na to, kar zdaj počnem, ali na ta moj preobrat. V tistem času sem, recimo, dvema znancema, ki sta imela raka, dal njegovo telefonsko številko, žal sta že oba mrtva.«

A čeprav je znano, da je dr. Drnovšek res poiskal povsem svojo pot do zdravljenja, je oktobra 2007 ob odprtju Onkološkega inštituta v Ljubljani dejal, da je onkološko zdravljenje raka edina učinkovita metoda. »Vsak zdravilec, bioenergetik ali kdo drug, ki pravi, da lahko zaustavi napredujočega raka, je šarlatan,« je navrgel.

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine