Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Črna kronika

Pretepel je soseda, grozil tudi policistom

Na Obali so morali policisti dvakrat posredovati zaradi dveh agresivnih moških.
FOTO: Jure Eržen/Delo
FOTO: Jure Eržen/Delo
Ju. P.
16. 7. 2020 | 19:15
2:04
Koper – Vroče je bilo včeraj na Obali, kjer so imeli policisti popoldne opravka z dvema agresivnima moškima. Oba sta ob prihodu policijske patrulje na kraj svojo slabo voljo hotela stresti še na policiste.

Ob 17. uri je policijo poklicala ženska s Hrvatinov, češ da ji hoče nekdo odpeljati vozilo. Policisti so na kraju našli poškodovana 60-letnega moškega in 54-letno žensko, ki se ju je lotil 45-letni sosed, oba poškodovana so odpeljali v izolsko bolnišnico. Kot so sporočili s PU Koper, je osumljeni od dvojice zahteval, da mu iz avtomobila vrneta nahrbtnik, ki ga je pustil v njem. Bila sta začudena, saj se sosed s tem vozilom ni nikoli peljal, vendar sta mu ga vseeno odprla in ga poskušala pomiriti. Po pregledu vozila je vseeno z večjim kamnom razbil okna na dveh vozilih in poskušal na silo vstopiti v stanovanjsko hišo, kar sta mu poskušala preprečiti, zato ju je napadel. Ob prihodu policistov je poskušal oditi in policistu grozil, da ima pištolo, s katero ga bo ustrelil, če se mu približa. Nato je zbežal v gozdiček pod hišo, kjer so ga prijeli. Moški pri sebi ni imel orožja, policisti pa ga bodo ovadili zaradi preprečitve uradnega dejanja, povzročitve lažje telesne poškodbe, nasilništva in poškodovanja tuje stvari. V bolnišnico so ga odpeljali na strokovni pregled za alkohol, mamila in psihoaktivna zdravila.

Ob 18.30 pa so na pomoč poklicali iz lokala v Piranu. Policisti so tam našli 42-letnega domačina, ki je kričal na zaposleno in ji grozil. Po ukazu, naj preneha, se je začel nedostojno vesti še do policistov, ki jim je grozil in jih zmerjal, zato so ga pridržali.

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine