Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Film & TV

V torek, 29. maja, ne zamudite ...

Nocoj je izbira velika: od domačega dokumentarca o Tribuni, tujega o marihuani, do nove serije na Foxu in filma Čudesa na TVS.
Tribuna - veseli upor FOTO: Tvs/
Tribuna - veseli upor FOTO: Tvs/
M. K., Vikend
29. 5. 2018 | 00:00
3:47

Tribuna – veseli upor: TVS 1 ob 21.00 (Premiera)


Slovenija, 2018. Režija: Janez Burger. Scenarij: Mitja in Maja Čander. Dokumentarni film. 55 minut.
Ustvarjalce filma je spodbudila ugotovitev, da je prav v Ljubljani, glavnem mestu Slovenije, nekdanje republike socialistične Jugoslavije, izhajal največkrat prepovedani časopis komunistične Evrope. Študentska Tribuna je bila trideset let trn v peti oblastnikov. Okrog nje so se zbirali mladi intelektualci, ki so zaznavali možne demokratične premike v javnem prostoru.V tri za uporništvo in liberalizacijo družbe ključna obdobja bodo gledalce z izrazito intimnimi zgodbami popeljali predstavniki treh generacij. Pesnik Niko nas bo popeljal v začetek šestdesetih, hipi Bobi v ključno leto '68 in leta po njem, cineast Marcel pa v leta po Titovi smrti. Pripovedi bodo obogatili mnogi še neznani arhivski posnetki.


Marihuana kot rešilna bilka: TVS 2 ob 20.00


Cannabis: To Save My Life. ZDA, 2015. Dokumentarna oddaja.
Znanstveniki trdijo, da je marihuana zdravilo proti raku, zakoni pa ne dopuščajo te možnosti. Patricia Crone, profesorica zgodovine islama na inštitutu v Princetonu, je zbolela za rakom na pljučih, ki se je že razširil na možgane. Pripravljala se je na konec, ko je med gradivom inštituta prebrala opis kemikalij v marihuani, ki varujejo pred rakom. Sklenila je preizkusiti teorijo ...
 

Preverjeno: Pop TV ob 22.00


Slovenija, 2018. Vodi: Alenka Arko. Aktualno-informativna oddaja.
Tokrat o tem, kaj se te dni dogaja v ozadju predvolilnega boja: kakšno je ozračje v volilnih štabih strank, koliko ljudi sodeluje pri organizacijah dogodkov, kako je na srečanjih na terenu z volivci, kaj se zgodi, ko se ugasnejo kamere. Pa o nepovratnih sredstvih za obnovo nepremičnin iz Eko sklada. In o bodočih zdravnikih, ki se neradi odločajo za poklic družinskega zdravnika.
 

911: Fox ob 22.00 (Premiera)



9-1-1. ZDA, 2018. 1. sezona. 1/10. Igrajo: Angela Bassett, Peter Krause, Oliver Stark, Aisha Hinds. TV-serija.
V seriji spoznamo stresno delo policistov, bolničarjev in gasilcev, ki se morajo soočiti s srhljivimi in pretresljivimi situacijami. Reševalci morajo najti ravnotežje med reševanjem ljudi, ki nujno potrebujejo pomoč, in reševanjem lastnih težav.
 

Čudesa: TVS 2 ob 21.55

Vikendova ocena: 4 (od 5)


Le meraviglie. Koprodukcija, 2014. Režija: Alice Rohrwacher. Igrajo: Alba Rohrwacher, Monica Bellucci, Maria Alexandra Lungu. 110 min. 
V družini 12-letne Gelsomine imajo posebna pravila. Deklica kljub mladosti bdi nad vsemi, še posebej nad mlajšimi sestrami. Nekega dne v kraj prispe TV šov z bogatimi nagradami v izboru za najbolj tradicionalno družino in poruši družinski mir s tem, ko želijo v svoj program vključiti tudi družinske člane.

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine