Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
PREMIUM   D+   |   Novice

Negotova koalicijska popotnica do konkurenčnosti

Z ekonomistom Črtom Kostevcem o poudarkih koalicijske pogodbe, konkurenčnosti, davkih in mednarodnih izzivih. ki bodo spremljali začetek dela nove vlade.
Če potegnemo črto pod tem, kar zdaj načrtuje koalicija, ne vidim izboljševanja konkurenčnosti gospodarstva, na koncu bo kvečjemu obratno, pravi ekonomist Črt Kostevc. FOTO: osebni arhiv
Če potegnemo črto pod tem, kar zdaj načrtuje koalicija, ne vidim izboljševanja konkurenčnosti gospodarstva, na koncu bo kvečjemu obratno, pravi ekonomist Črt Kostevc. FOTO: osebni arhiv
21. 5. 2022 | 05:00
19:06

V intervjuju preberite: 

Napovedano, sicer nujno potrebno, zvišanje izdatkov za zdravstvo na 12 odstotkov BDP bo nedvomno ogromno davčno breme, ki bo pravi slon v primerjavi z drugimi poskusi, da gospodarstvo naredimo bolj konkurenčno, pravi Črt Kostevc, predstojnik katedre za mednarodno ekonomijo in poslovanje na EF v Ljubljani.

Z njim smo se pogovarjali o nameri vladajoče koalicije, da Slovenijo uvrsti med 20 najkonkurenčnejših držav sveta, mednarodnih ekonomskih okoliščinah, v katerih bo začela delati 15. slovenska vlada, in seveda o sami koalicijski pogodbi, na katero gleda z »nekaj zdrave skepse«.

Sogovornik nam pojasni, kako bi lahko spodbujali raziskave in razvoj. Bi za velik preboj pri konkurenčnosti Slovenije, kot ga napoveduje koalicija, morali kaj postoriti tudi pri davkih? Kaj bi lahko nova vlada storila za blažitev posledic inflacije? Je julijsko zvišanje obrestnih mer ECB že izvršeno dejstvo? Napoveduje se nekakšen Marshallov plan za Ukrajino: kaj bi ta pomenil za Slovenijo?

Celoten članek je na voljo le naročnikom.

Vsebine, vredne vašega časa, za ceno ene kave na teden.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Sorodni članki

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine