Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Novice

Med inovatorkami Slovenija nekoliko pod povprečjem EU

Uspešnost EU na področju inovacij se izboljšuje.
Na področju inovacij ostaja vodilna Švedska. Foto Uroš Hočevar
Na področju inovacij ostaja vodilna Švedska. Foto Uroš Hočevar
M. F. K.
22. 6. 2018 | 16:07
22. 6. 2018 | 17:11
1:47
Ljubljana - Evropski sistem inovacijskih kazalnikov za leto 2018, ki ga je danes objavila Evropska komisija, kaže, da se uspešnost EU na področju inovacij še naprej izboljšuje. Kljub temu so potrebna nadaljnja prizadevanja, da bi zagotovili globalno konkurenčnost Evrope. Slovenija je nekoliko pod povprečjem EU med državami, močnimi inovatorkami.

Komisija vsako leto objavi primerjalno oceno uspešnosti držav članic na področju inovacij in jo primerja z mednarodnimi tekmeci. Podatki pomagajo oceniti, na katera področja je treba usmeriti prizadevanja. Letos se kaže pozitiven trend v večini držav EU, zlasti na Malti, Nizozemskem in v Španiji, pri čemer Švedska ostaja vodilna na področju inovacij.


EU dohiteva ključne tekmece


Evropska unija dohiteva ključne tekmece, kot so Kanada, Japonska in ZDA. Za premostitev vrzeli na področju inovacij in ohranjanje prednosti pred Kitajsko pa bodo potrebna usklajena prizadevanja, da bi povečali evropski inovacijski potencial.

Na izbranih področjih inovacij so vodilne države EU: Danska (človeški viri in inovacijam prijazno okolje), Luksemburg (privlačni raziskovalni sistemi), Francija (finance in podpora), Irska (inovacije v malih in srednjih podjetjih, vplivi na zaposlovanje in prodajo) ter Belgija (povezave in sodelovanje na področju inovacij).

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine