Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Novice

Koalicija si je razdelila nadzorni svet Darsa

Skupščina je imenovala pet novih članov nadzornega sveta.
Škarje in platno pri morebitnem kadrovanju v upravi bo imel nadzorni svet, ki si ga je razdelila koalicija. FOTO: Tadej Regent/Delo
Škarje in platno pri morebitnem kadrovanju v upravi bo imel nadzorni svet, ki si ga je razdelila koalicija. FOTO: Tadej Regent/Delo
6. 9. 2019 | 13:45
6. 9. 2019 | 14:44
1:22
Skupščina Darsa je imenovala pet novih nadzornikov. To so Jožef Zimšek, Boris Božičnik, Matej Čufer, Jože Oberstar in Andrej Hudoklin.

Jožef Zimšek je bil med letoma 2001 in 2005 namestnik predsednika uprave Darsa, v devetdesetih letih pa predsednik njegovega nadzornega sveta. Na lanskih lokalnih volitvah je kandidiral za celjski mestni svet na listi Desusa.

Boris Božičnik je lastnik gradbenega podjetja iz Kamnika. Pred kratkim je postal tudi nadzornik Istrabenz Turizma. Andrej Hudoklin je nekdanji predstavnik za odnose z javnostjo pri SD, bil je tudi generalni sekretar na ministrstvu za delo pri ministrici Anji Kopač Mrak. Matej Čufer je brat finančnega ministra Uroša Čuferja v vladi Alenke Bratušek (SAB).

Sedanjemu nadzornemu svetu 11. septembra poteče mandat. Skupščina je nadzorni svet razširila s šestih na devet članov, torej na šest predstavnikov kapitala in tri predstavnike zaposlenih. Pričakovati je, da bodo enega še imenovali.
 

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine