Flisar za dolžino prsta ob polfinale

Slovenski smučarski krosist je na drugi tekmi v ruskem Sunny Valleyju končal tik za najboljšo deseterico.
Fotografija: Filip Flisar včerajšnjega podviga sicer ni ponovil, a je bil spet blizu najboljšim. FOTO: Matic Klanšek/GEPA
Odpri galerijo
Filip Flisar včerajšnjega podviga sicer ni ponovil, a je bil spet blizu najboljšim. FOTO: Matic Klanšek/GEPA

Sunny Valley – Slovenski smučarski krosist Filip Flisar je z včerajšnjim drugim mestom na tekmi svetovnega pokala v ruskem Sunny Valleyju poskrbel, da je še peto sezono zapovrstjo končal z vsaj eno uvrstitvijo na zmagovalni oder. Odvalil se mu je kamen od srca, saj se ni prej v poolimpijski zimi niti enkrat prebil v polfinale.


Deveti kvalifikacijski čas


Tudi na današnji drugi preizkušnji na mondenem ruskem prizorišču je imel dobro izhodišče, saj je imel deveti kvalifikacijski čas in s tem ugodno štartno mesto v osmini finala, v kateri je moral predse spustiti zgolj večnega tekmeca, Švicarja Alexa Fivo, ki je vodil pri obeh vmesnih časih in prednost zadržal do cilja.


Trojica včerajšnjih finalistov


Oba sta se torej prebila v prvo četrtfinalno skupino, ki je bila zares peklenska, saj je bil v njej tudi z naskokom vodilni krosist sezone, Francoz Bastien Midol. To je torej pomenilo, da so se že v četrtfinalu spopadli trije včerajšnji finalisti, ob njih pa kot popoln avtsajder še Avstrijec Robert Winkler.


Odločil je fotofiniš


Flisar je začel dobro in prvo merjenje vmesnega časa opravil kot drugi, nato pa v srednjem delu spustil predse Fivo, ki je rahlo prednost zadržal vse do konca. Midol se je brez težav prebil v polfinale, o drugem potniku pa je odločal fotofiniš, ki je pokazal, da je bil Švicar za pičlo dolžino prsta prej v cilju kot na Ptuju živeči Mariborčan.


Midol brezmadežen


Filipu je bilo lahko v uteho vsaj to, da sta ga ugnala tekmeca, ki sta se nato veselila prvega in drugega mesta na tekmi. Zmage se je veselil Midol, ki je v štirih dneh v Rusiji postavil najboljša časa obeh kvalifikacij in nato zmagal na obeh preizkušnjah. Flisar je bil enajsti. Tudi v ženski konkurenci je Švicarka Fanny Smith ponovila včerajšnji uspeh.

Preberite še:

Komentarji: