Anamarija Lampič do ene od svojih najboljših uvrstitev v biatlonu

Na šprintu za svetovni pokal v Canmoru je zmago slavila Italijanka Lisa Vittozzi, slovenska zvezdnica končala tekmo med deseterico.
Fotografija: Anamarija Lampič si je tokrat pritekla in pristreljala deveto mesto. FOTO: Isaac Hale/AFP
Odpri galerijo
Anamarija Lampič si je tokrat pritekla in pristreljala deveto mesto. FOTO: Isaac Hale/AFP

Najboljše biatlonke so opravile s šprintom za svetovni pokal v Canmoru, na katerem se je dobro odrezala Anamarija Lampič. Slovenska zvezdnica je prikazala enega od najboljših strelskih nastopov (zgrešila je le dve tarči) in pritekla do devetega mesta.

»Z današnjo tekmo sem res zelo zadovoljna. Zame je bil to skoraj popoln nastop. Tudi proga tukaj mi zelo ustreza, čeprav mi nekako ni všeč, a sem s časom zadovoljna. Tudi strelsko sem zadovoljna in res komaj čakam zadnji dve tekmi. Veselim se, da bom lahko tekmovala,« je po tekmi razmišljala 28-letna športnica iz Valburge pri Smledniku.

Lampičeva, ki je na kanadskem prizorišču tako leže kot stoje pustila eno tarčo nepobeljeno, je imela v cilju 38,4 sekunde zaostanka za prvouvrščeno Liso Vittozzi. Vrhunska italijanska biatlonka se je veselila sedme zmage v svetovnem pokalu, s katero si je zagotovila mali kristalni globus za skupno prvo mesto v posebnem seštevku šprinta.

Italijanka Lisa Vittozzi se je veselila sedme zmage med elito. FOTO: David W Cerny/Reuters
Italijanka Lisa Vittozzi se je veselila sedme zmage med elito. FOTO: David W Cerny/Reuters

»Pred štartom sem si rekla, da nimam česa izgubiti. Želela sem si le uživati in pri tem dati vse od sebe,« je skrivnost svojega uspeha razkrila 29-letna Italijanka, ki je bila na strelišču brezhibna. V cilju je imela 5,5 sekunde naskoka pred drugouvrščeno Francozinjo Lou Jeanmonnot (0), tretje mesto pa je z zaostankom 8,6 sekunde osvojila Švicarka Lena Häcki-Gross (0).

Mladi Slovenki Kaja Zorč (+ 2:57,6/2) in Lena Repinc (+ 2:58,4/2) sta druga za drugo pristali na 65. oziroma 66. mestu, Polona Klemenčič (+ 3:30,7/5) pa je zasedla 80. mesto.

Jutri bo v Canmoru na sporedu moški šprint.

Preberite še:

Komentarji: