Šeško zadel še petič zapored, zdaj že pri številki 12

Benjamin Šeško sezono končuje v odlični strelski formi, kar je gotovo dobra novica za reprezentanco. V petek zvečer je znova zadel, tokrat za remi Leipziga.
Fotografija: Benjamin Šeško si je na najboljši način, z zadetki, izboril stalno mesto v udarni enajsterici. FOTO: Annegret Hilse/Reuters
Odpri galerijo
Benjamin Šeško si je na najboljši način, z zadetki, izboril stalno mesto v udarni enajsterici. FOTO: Annegret Hilse/Reuters

Zaključek sezone bi bil za Benjamina Šeška težko boljši. V aprilu je zadel na vseh štirih bundesligaških tekmah Leipziga, ki si je v tem obdobju zagotovil mesto v ligi prvakov v prihodnji sezoni, niz pa je podaljšal tudi v prvem majskem koncu tedna. Oziroma še pred njim, v petek zvečer je Leipzig v Hoffenheimu remiziral z 1:1, edini gol za rdeče bike je dosegel prav Šeško.

Tokrat je za vodilni zadetek v 38. minuti najprej odlično tempiral vtekanje v kazenski prostor, nato z visokim skokom ujel podajo Davida Rauma in s strelom z glavo premagal Oliverja Baumanna v vratih Hoffenheima. Roko na srce, vratar bi strel lahko tudi ubranil, a mu je Šeško otežil delo s strelom v tla, tovrstni so za vratarje vedno zahtevni.

V drugem polčasu Leipzig v napadu ni bil več tako konkreten, Šeško je iz igre odšel v 59. minuti, nato pa je Xavi Simmons v 72. minuti dobil rdeč karton. Hoffenheim je začutil priložnost in pritisnil proti vratom Leipziga, nagrajeni so bili v 90. minuti, ko jim je točko z glavo priboril Andrej Kramarič. 

Beni Šeško je zdaj že pri 12 zadetkih v tej sezoni nemškega prvenstva, kar ga uvršča na sedmo mesto lestvice strelcev v bundesligi. Na vrhu je z izjemnimi 35 goli adut Bayerna Harry Kane.

Preberite še: Benjamin Šeško: Naslednjič ga bom zabil tudi Realu

Preberite še:

Komentarji: