Olimpija in Celje v začetnem izhodišču, njun boj zasenčili navijači

Navijači Maribora so prekinili tekmo v Prekmurju, ki so jo morali pozneje odpovedati.
Fotografija: Nejc Ajhamjer in Aljoša Poplatnik v eni od akcij na tekmi v Spodnji Šiški. FOTO: Jože Suhadolnik
Odpri galerijo
Nejc Ajhamjer in Aljoša Poplatnik v eni od akcij na tekmi v Spodnji Šiški. FOTO: Jože Suhadolnik

Nedelja je prinasla še dve tekmi 21. kola slovenskega nogometnega prvenstva. Na prvi v Ljubljani ni bilo zmagovalca, kar pomeni, da je Olimpija konec tedna znižala zaostanek za vodilnimi Celjani za dve točki. Na štadionu v Spodnji Šiški sta se srečali ekipi, ki sta v prvem spomladanskem kolu svoji nalogi opravili z odliko. Bravo je bil zanesljiv v Domžalah, Celje pa je odpihnilo Muro.

Čeprav so bili Celjani pričakovano več pri žogi, jim ni uspelo streti obrambe Brava, ki je pogrešal zgolj bolnega Bena Selana. Vodilna ekipa lige, ki je prekinila niz petih zmag, je sicer zadela v končnici tekme, a so sodniki gol razveljavili. Gostje so v drugem polčasu neuspešno zahtevali najstrožjo kazen, ko je Aljoša Matko padel v kazenskem prostoru, v 89. minuti pa je Sunday Adetunji celo dosegel gol, vendar je Matej Jug dosodil prekršek v napadu in precej razburil goste.

Navijači poškodovali tri Prekmurce

Bolj dramatično je bilo v Murski Soboti, kjer sta se v derbiju kola pomerila Mura in Maribor. Bolje je šlo Štajercem, ki so do 57. minute vodili z goloma Josipa Iličića in El Arbija Soudanija. Toda potem je prišlo do hudega incidenta, zaradi katerega so naposled tekmo celo odpovedali. Navijači Maribora so namreč s pirotehničnimi sredstvi poškodovali tri nogometaše Mure, ki so se ogrevali ob igrišču, in še tri člane Mure. Sodnik David Šmajc je derbi sprva prekinil, nato pa so ga odpovedali, saj omenjeni navijači niso želeli zapustiti svojega dela tribune.

Prva liga Telemach, 21. kolo:
Aluminij – Koper 1:2 (400; Kljun 19.; Mittendorfer 4., Nkada 87.)
Rogaška – Domžale 4:1 (400; Mijić 5., 7., Kurež 64., Korošec 90.; Markus 14.)
Kalcer Radomlje  – Olimpija 1:3 (600; Vokić 61.; Ne. Motika 22., Marin 28., 58.)
Bravo – Celje 0:0
Mura – Maribor 0:2* (Iličić 16., Soudani 40.; prekinjeno v 57. minuti)

Olimpija se je približala Celju že v soboto

Spomladanski del državnega prvenstva so nogometaši Rogaške odprli v zelo dobri formi. Proti Olimpiji so nekoliko nesrečno iztržili le točko, razočaranje jih še dodatno spodbudilo proti Domžalam, tekmece iz spodnje polovice lestvice so premagali s kar 4:1. Z dvema goloma v prvem polčasu je bil junak Patrik Mijić.

Hrvaški napadalec se je doslej izkazal za dobro okrepitev in zamenjavo za Nejca Gradišarja, ki je odšel k Videotonu na Madžarsko. 25-letni Mijić je k Rogaški prišel iz slovaške lige in zadel že proti Olimpiji, tokrat pa je z zadetkoma v 5. in 7. minuti takoj spravil Domžale v težave.

Nogometaši Rogaške so se že minuli konec tedna dobro upirali Olimpiji in šele v sodniškem dodatku izgubili dve točki. FOTO: Črt Piksi
Nogometaši Rogaške so se že minuli konec tedna dobro upirali Olimpiji in šele v sodniškem dodatku izgubili dve točki. FOTO: Črt Piksi

Varovanci Dušana Kosića so odgovorili prek Benjamina Markusa v 14. minuti, morda bi se tekma razpletla drugače, če bi v 44. minuti enajstmetrovko za izenačenje izkoristil Jošt Pišek. V drugem polčasu sta Gal Kurež in Alen Korošec postavila končni izid in potrdila pomembne tri točke za Rogaško, ki se v lovu za obstanek v 1. SNL ne bo predala brez boja.

Brest brez dveh zadetkov

Nogometaši Kalcer Radomelj so v drugi sobotni tekmi izgubili proti državnemu prvaku Olimpiji z 1:3 (0:2). Domači so bili v uvodu obračuna zelo nevarni v 16. minuti, ko je v kazenskem prostoru streljal Madžid Šošić, z izvrstno reakcijo pa se je izkazal Denis Pintol. V 22. minuti pa so povedli Ljubljančani, Nemanja Motika je iz bližine dosegel svoj šesti gol sezone. Isti igralec je v 28. minuti odvzel žogo Vidu Kodermanu, prodrl z desne strani v kazenski prostor, žogo oddal do Antonia Marina, ta pa je z natančnim strelom podvojil prednost gostov.

Antonio Marin je v Domžalah z dvema zadetkoma upravičil prestop k zeleno-belim. FOTO: NK Olimpija
Antonio Marin je v Domžalah z dvema zadetkoma upravičil prestop k zeleno-belim. FOTO: NK Olimpija

Olimpijin Marko Brest je v 57. minuti zadel z glavo, a je bil v očitnem nedovoljenem položaju. Se je pa minuto pozneje med strelce spet vpisal Marin, potem ko sta z Motiko izigrala domačo obrambo. Na koncu je Marin zaobšel vratarja in zadel z desne strani kazenskega prostora. Ob koncu 61. minute so gostitelji le zmanjšali zaostanek, potem ko je Dejan Vokić streljal z 18 metrov, žoga pa je zadela enega Olimpijinih branilcev, rahlo spremenila smer in presenetila Pintola.

V 73. minuti so bili gostitelji blizu novemu zadetku, a je na golovi črti Justas Lasickas z dobrim posredovanjem preprečil drugi gol Radomelj, ki so bile v teh trenutkih boljši tekmec. Olimpija je v 80. minuti prišla do novega zadetka, ki ga je dosegel Brest, vendar je bil že pred tem Admir Bristrić v globokem nedovoljenem položaju.

Preberite še:

Komentarji: