Grški orjak polnil koš, a zaostal za svojim strelskim rekordom za točko

Zvezdnik lige NBA Giannis Antetokounmpo je v odsotnosti poškodovanega Damiana Lillarda dosegel 54 točk, a premalo za zmago proti moštveno razpoloženi Indiani.
Fotografija: Giannis Antetokounmpo (desno) je imel odlićno predstavo,  mimo Aarona Nesmitha švigal in zabijal, skakal, a tudi izgubljal žoge. FOTO: Trevor Ruszkowski/Usa Today Sports Via Reuters Con
Odpri galerijo
Giannis Antetokounmpo (desno) je imel odlićno predstavo,  mimo Aarona Nesmitha švigal in zabijal, skakal, a tudi izgubljal žoge. FOTO: Trevor Ruszkowski/Usa Today Sports Via Reuters Con

Grški orjak polnil koš Indiane, ta pa Milwaukeejev. Košarkarji Indiane so v ligi NBA zabeležili šesto zmago, potem ko so v domači dvorani premagali Milwaukee s 126:124. Gostom ni pomagalo niti 54 točk Giannisa Antetokounmpa. Na edini preostali tekmi je Atlanta prav tako v tesni končnici v Mehiki ugnala Orlando po zaslugi 41 točk Traeja Younga.

Indiana (6-3) in Atlanta (5-3) zasedata visoko tretje in peto mesto v vzhodni konferenci, vmes je Milwaukee (5-3), Orlando pa je šesti (4-4).

Za tretjo zaporedno zmago Indiane so bili najbolj zaslužni Tyrese Haliburton, Bennedict Mathurin in Myles Turner. Prvi je ob 29 točkah zbral še deset podaj, drugi je ob 26 točkah pobral še 11 skokov, Turner pa je dvoboj končal z 21 točkami.

Grški orjak Antetokounmpo je za 54 točk iz igre zgrešil le šest metov (19/25). V statistiko je vpisal še 12 skokov, a tudi osem izgubljenih žog. Dve sta bili še posebej ključni v zadnjih napadih po trojki Haliburtona za vodstvo.

Antetokounmpo je za svojim osebnim rekordom v NBA zaostal eno točko, za rekordom franšize Bucks, ki ga drži Michael Redd, pa tri.

»Morali smo se spopasti z igralcem, ki je bil zelo vroč in v svojem ritmu. Mislim, da smo opravili kar se da dobro delo in v obrambi ustvarili določen kaos. Moraš malce tvegati, sicer lahko doseže tudi 60 točk. Srečo smo imeli, da smo izvlekli zmago,« je po dvoboju priznal trener Indiane Rick Carlisle.

Milwaukee je dvoboj odigral brez Damiana Lillarda, ki ima poškodovano mečno mišico.

V noči na soboto bo na parketu znova slovenski as Luka Dončić. Dallas se bo v novem tekmovanju lige NBA v domači dvorani pomeril proti Los Angeles Clippers (3-4).

Prvo tekmo v pokalnem tekmovanju je Dallas izgubil proti Denverj, v skupini B na zahodu pa sta še New Orleans in Houston.

Preberite še:

Komentarji: