Ustanovljena Državljanska lista Gregorja Viranta

Ustanovitelji stranke bi radi dosegli  profesionalno in učinkovito vodenje države ter politiki vrnili ugled.

Objavljeno
21. oktober 2011 18.28
Posodobljeno
21. oktober 2011 18.40
J. S. S., Delo.si
J. S. S., Delo.si
Ljubljana - Gregor Virant in njegovi podporniki so v Ljubljani danes ustanovili stranko Državljanska lista Gregorja Viranta, s katero se bodo podali na prihajajoče parlamentarne volitve. Za predsednika stranke so na ustanovitvenem kongresu pričakovano izvolili Gregorja Viranta, poroča STA.

Virant je uvodoma pojasnil, da se je ideja za akcijo rodila v glavah štiričlanske skupine. Poleg njega so v stranki še Rado Pezdir, Marko Pavliha in Janez Šušteršič. Potreba za akciji je bila po njegovih besedah v zraku dolgo časa, saj stotisoči državljani nimajo prave izbire na volitvah.

Vnovič je poudaril, da jim je dovolj delitve na leve in desne, teorij zarot in drugih negativnosti, ampak bi radi dosegli profesionalno in učinkovito vodenje države ter politiki vrnili ugled.

Danes, 12 dni po dokončni odločitvi za vstop v volilno tekmo, Virant ugotavlja, da so v tem času postavili močan volilni štab, in sicer brez kapitalskega zaledja, oblikovali program in našli nabor imenitnih kandidatov. V tem času so se po Virantovih besedah na javnomnenjskih anketah dvignili na drugo mesto in »vodečim dihajo za ovratnik«. Medtem so se odločili za ustanovitev stranke, saj so pristaši hitrih in učinkovitih odločitev.

»Če nam je v 12 dneh uspelo vse to, kaj vse nam lahko uspe v enem ali dveh vladnih mandatih,« sprašuje Virant, ki sicer še napoveduje, da bo po volitvah njihova prioriteta upravljanje države, ne pa stranke.

Za podpredsednika stranke so člani kongresa izvolili Janeza Šušteršiča.