LDS gre s programom 8X5 med ljudi

Program so oblikovali za osem ministrstev in za vsa področja so izdelali pet prioritet.

Objavljeno
26. oktober 2011 18.02
Posodobljeno
26. oktober 2011 18.50
Ni. Č. Delo.si
Ni. Č. Delo.si
Nova Gorica - LDS v Novi Gorici zaseda na programski konferenci, na kateri bodo potrdili volilni program, v katerem so po besedah predsednice Katarine Kresal izpostavili zagon gospodarstva. Program so oblikovali po osmih področjih, ki bodo predstavljala osem ministrstev. Za vsa področja so izdelali pet prioritet, zato so program poimenovali 8X5, poroča STA.

LDS je po besedah predsednice Kresalove naredila konkreten in zelo usmerjen program. Velik poudarek so dali vzpodbudi gospodarstva. Program LDS je po ocenah Kresalove drugačen zato, ker ne prisegajo samo na učinkovitost, temveč tudi na demokratičnost in na svobodo. Zato je, pojasnjuje, močan poudarek v programu na klasičnih človekovih pravicah in svoboščinah.

V programu so izpostavili tudi ženske, je povedala Kresalova in dodala, da se je za to osebno zavzela. Ženske so namreč po njenih ocenah v naši državi samo pravno, ne pa dejansko enakopravne.

Predsednica LDS glede na javnomnenjske raziskave, ki LDS uvrščajo pod parlamentarni prag, poudarja, da so v stranki popolnoma mirni. Po njenih besedah vedo, kako dobro so organizirani, že 20 let so prisotni po celi Sloveniji.

Volitve se ne dobivajo z anketami, temveč na terenu, je Kresalova poudarila v izjavi novinarjem pred programsko konferenco. LDS bo šel med ljudi, je še dodala.