Janković zbira potencialne kandidate za svojo listo

Renata Brunskole je že odločena da bo kandidirala na Jankovićevi listi, Matjaž Zanoškar in Alojz Posedel še ne.

Objavljeno
21. oktober 2011 16.17
Posodobljeno
21. oktober 2011 16.30
Anže Božič, notranja politika
Anže Božič, notranja politika

Ljubljana - Ljubljanski župan Zoran Janković se je danes v eni izmed kavarn v središču prestolnice sešel s poslancema Matjažem Zanoškarjem (Desus) in Alojzom Posedelom (nepovezani) ter poslanko Renato Brunskole (SD).

»Tri je lepa številka, a danes nismo tu zaradi treh podpisov, ki bi že omogočili mojo volilno kandidaturo. Časa je še dovolj, že naslednji teden pa bomo imeli še več takšnih imen, vendar ne več kot šest ali sedem,« je o srečanju dejal Janković. O preostalih imenih ni želel, je pa priznal, da gre pri vseh za potencialne kandidate na njegovi volilni listi.

Ljubljanski župan je tudi tokrat ostal skrivnosten tako glede svoje kandidature, je pa prvič razkril strategijo nastajanja njegovega političnega programa. »Danes bomo pravzaprav predstavili poziv. Ta bo temeljil na jasnih in z delom dokazanih vrednotah, ki ga bodo lahko vsi državljani dopolnjevali do 5. novembra. Ko bomo imeli določeno kandidatno listo, pa bomo natisnili še program,« je napovedal Janković.

»Odločila sem se, da bom ponovno kandidirala za poslanko državnega zbora, seveda na listi Zorana Jankovića Pozitivna Slovenija. Glede na to, da sem bila 10. oktobra edina poklicna političarka, ki se je podpisala pod predlog za Jankovićevo kandidaturo, tudi ni dvoma glede mojega poslanskega podpisa,« je bila neposredna dosedanja poslanka SD Brunskoletova.

»Danes sem tu zato, da dam Zoranu Jankoviću vso potrebno podporo, saj ste videli, da mi je bila gostoljubnost pri Desusu odpovedana. Ne morem pa še reči, ali bom tudi kandidiral na državnozborskih volitvah,« pa je nenavaden sestanek ob kavi, o katerm so bila sicer obveščena praktično vsa novinarska uredništva v državi, komentiral Zanoškar.

»Stranka Pozitivna Slovenija zato, ker je vse ostalo že videno. Vse ostale stranke funkcionirajo po hierarhičnem principu; predsednik, sekretar in ožje vodstvo, ki oblikuje odločitve, poslanci pa jih izpolnjujejo. Mislim, da stranka Zorana Jankovića ne bo delovala po teh preživetih principih, ampak bo poudarek bolj na vsebini kot formi,« pa je srečanje komentiral nepovezani poslanec Posedel.