Janković predstavil programske sodelavce svoje liste

Župan še ni želel razkriti, ali namerava kandidirati na parlamentarnih volitvah.

Objavljeno
26. oktober 2011 18.10
Posodobljeno
26. oktober 2011 18.17
Ni. Č., Delo.si
Ni. Č., Delo.si

Ljubljana - Vodje programskih področij Liste Zorana Jankovića za parlamentarne volitve so Jadranka Dakić, Vasja Butina, Alenka Bratušek, Maša Kociper, Rajko Kenda, Miran Gajšek in Stojan Pelko.

Sodelavce je danes predstavil Zoran Janković in pojasnil, da bo vsaki ekipi v pomoč tudi »kritični modrec«. Sam še vedno ni želel razkriti, ali namerava kandidirati.

Področje konkurenčnega gospodarstva bo vodila Jadranka Dakić, modrec pa bo Jože Mencinger.

Področje racionalne javne uprave bo vodil Vasja Butina, modrec pa bo Jaro Berce.

Za področje stabilizacije javnih financ bo zadolžena Alenka Bratušek, za področje pravne države in politične participacije pa Maša Kociper z modrecem Lojzetom Udetom.

Področje socialnega dialoga, socialnega sistema in zdravstva bo pokrival Rajko Kenda, sogovornica pa bo Mateja Kožuh Novak.

Področje življenjskega okolja bo vodil Miran Gajšek, modrec bo Janez Koželj, področje ustvarjalnega preboja pa bo naloga Stojana Pelka.

Janković je omenil še vodjo kampanje Aleša Čerina ter pomočnike Romana Jakiča, Janija Möderndorferja in Sama Lozeja.

O ekipi je povedal, da gre za »izjemno kompetentne ljudi«. Kot je pojasnil, gre za strokovni svet, ki bo deloval do 4. decembra, dogovorili pa so se, da se o obdobju po volitvah za zdaj še ne bodo pogovarjali.

Glede programa je Jankovič danes med drugim izpostavil ukinitev Agencije za upravljanje kapitalskih naložb, glede državnega sveta pa je dejal, da nima težav s tem, da ostane, saj je le "neka varovalka kot taka".

O sestavljanju povolilnih koalicij se Zoran Janković z drugimi kandidati, kot je dejal, ni pogovarjal. "O tem ni pogovorov do 5. decembra," je zatrdil.