Tovornjak v predpru Jasovnik trčil v vozilo

Po državi je zaradi del več zastojev in zapor avtocestnih priključkov.
Fotografija: Ponekod po državi je promet ovirsan zaradi toče. FOTO: Roman Šipić/Delo
Odpri galerijo
Ponekod po državi je promet ovirsan zaradi toče. FOTO: Roman Šipić/Delo

Štajerska avtocesta je bila zaradi prometne nesreče v predoru Jasovnik proti Mariboru zaprta, zaradi dveh prometnih nesreč. Okoli 17.30 ure so bili policisti obveščeni o prometni nesreči na avtocesti iz smeri Trojan v smeri Vranskega na koncu predora Jasovnik. V prvi je bil udeležen voznik sam, v drugi pa je voznik tovornega vozila zaradi vožnje na prekratki varnosti razdalji trčil v osebno vozilo, tega pa je odbilo v še eno vozilo pred njim. V nesreči je nastalo za okoli 5.000 evrov materialne škode.



Cesta Izlake - Zagorje je zaprta zaradi poplavljenega vozišča pri Kisovcu, poroča prometno-informacijski center. Obvoz za osebna vozila je po lokalnih cestah, za tovorna obvoza ni.

Zastoj zaradi del je na gorenjski avtocesti med priključkom Podtabor in viaduktom Ljubno proti Avstriji. Nastala je 2,5 kilometra dolga kolona.

Na štajerski avtocesti bo ta teden v nočnem času v obe smeri oviran promet med Blagovico in Vranskim zaradi pranja Trojanskih predorov.

Popolne zapore avtocestnih priključkov so na primorski avtocesti, kjer sta zaprta uvoz Postojna proti Kopru in izvoz Postojna iz smeri Kopra. Obvoz je preko priključkov Razdrto ali Unec. Odprta sta uvoz proti Ljubljani ter izvoz iz smeri Ljubljane. Predvidoma do jutri je zaprt priključek Ajdovščina na vipavski hitri cesti iz smeri Nanosa proti Novi Gorici. Obvoz je preko Vipave in Sela.

Skozi predor Karavanke na gorenjski avtocesti bo v četrtek promet urejen izmenično enosmerno s čakalno dobo pred predorom. Predor Pod gradom v Ljubljani bo danes in jutri med polnočjo in 5. uro zaprt. Regionalna cesta Podtabor - Naklo je zaprta zaradi udora vozišča med Bistrico in avtocestnim priključkom Naklo. Obvoz je možen po avtocesti.

Zaradi prireditve bodo do srede zvečer v Murski Soboti zaprte Slovenska ulica ter nekatere druge ceste.

Komentarji: