Zaradi vožnje pod vplivom alkohola odstopil vodja direktorata za policijo

Letos so pod vplivom alkohola vozili že trije javni funkcionarji.
Fotografija: To je že drugi z alkoholom povezan odstop v dveh mesecih, oktobra je zato odstopil generalni državni tožilec Drago Šketa. FOTO: Blaž Samec/Delo
Odpri galerijo
To je že drugi z alkoholom povezan odstop v dveh mesecih, oktobra je zato odstopil generalni državni tožilec Drago Šketa. FOTO: Blaž Samec/Delo

Na ministrstvu za notranje zadeve so za Dnevnik potrdili, da je generalni direktor direktorata za policijo in druge varnostne naloge Gregor Hudrič podal odstopno izjavo. Notranji minister Boštjan Poklukar odstopa za zdaj ne komentira.

Portal 24 ur namreč poroča, da je Hudriča v nedeljo ustavila prometna kontrola in mu odredila test alkoholiziranosti. Ta naj bi pokazal, da je vodja direktorata presegel dovoljeno vsebnost alkohola v izdihanem zraku. V času prekrška je menda vozil službeno vozilo, zato v telesu ne bi smel imeti nič alkohola.

Hudriča so policisti ustavili v kraju Potoki v bližini Jesenic, preizkus alkoholiziranosti je pokazal 0,01 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka nad zakonsko dopustno mejo, je kasneje poročala STA.

Z notranjega ministrstva so za STA sporočili, da Hudrič »obžaluje svoje dejanje in zanj prevzema polno odgovornost, zato je ministru za notranje zadeve Boštjanu Poklukarju podal odstopno izjavo ter ne glede na ugotovljeno nizko stopnjo tako zaščitil svojo integriteto in integriteto ministrstva«.

Minister za notranje zadeve Boštjan Poklukar bo vladi predlagal Hudričevo razrešitev ter predlagal vršilca dolžnosti generalnega direktorja direktorata za policijo in druge varnostne naloge. Hudrič je bil na tem položaju od februarja, ko je bil imenovan Poklukar.

Pretekli teden se je Hudrič pred svetovnim dnevom spomina na žrtve prometnih nesreč sicer udeležil prireditve ob deseti obletnici umestitve osrednjega spomenika žrtvam prometnih nesreč na ljubljanskih Žalah. Ob tem je izpostavil, da promet in cesta napak ne oproščata, dovolj je zgolj trenutek in življenje se lahko posamezniku popolnoma spremeni.

To je že drugi z alkoholom povezan odstop v dveh mesecih. Oktobra je generalnega državnega tožilca Draga Šketo policija ustavila v Mariboru in ugotovila, da vozi pod vplivom alkohola. Opravljeni test je pri njem pokazal 0,37 miligrama alkohola na liter izdihanega zraka, dovoljena meja pa je 0,24 miligrama na liter. Tudi Šketa je odstopil s položaja.

A to ni bil edini letošnji alkoholizirani zdrs javnih funkcionarjev. Zaradi vožnje pod vplivom alkohola so koprskemu podžupanu Janezu Starmanu marca začasno odvzeli vozniško dovoljenje. Županu Alešu Bržanu je ponudil odstop, a ga ta ni sprejel.

Z alkoholom je imel težave tudi njegov predhodnik. Nekdanji koprski podžupan Patrik Peroša je leta 2019 pod vplivom alkohola po primorski avtocesti več kot 20 kilometrov vozil v nasprotno smer. Namerili so mu 1,91 promila alkohola v litru izdihanega zraka. Po dogodku je odstopil s položaja.

Preberite še:

Komentarji: