Odpiranje prijav za direktorja NIJZ

Člani sveta zavoda se bodo o dveh kandidatih seznanili na sobotni seji.
Fotografija: Ivan Eržen, v. d. direktorja NIJZ, bo v prihodnjih dneh dobil naslednika. FOTO: Roman Šipić/Delo
Odpri galerijo
Ivan Eržen, v. d. direktorja NIJZ, bo v prihodnjih dneh dobil naslednika. FOTO: Roman Šipić/Delo

V soboto se je zaključil razpis za direktorja Nacionalnega inštituta za javno zdravje (NIJZ). »Kdo se je prijavil, bomo vedeli po odpiranju prijav, ki jih bo izvedla razpisna komisija. Ta se bo sestala v torek, 21. aprila, v popoldanskih urah,« so včeraj sporočili z inštituta.

Člani razpisne komisije so dr. Rok Tavčar, Matej Forte in Nataša Čarman Korenjak.

Svojo kandidaturo je že napovedal mikrobiolog Gorazd Pretnar, po neuradnih informacijah pa se je prijavil tudi zdravnik Milan Krek.

Kandidat za direktorja mora imeti visoko izobrazbo ustrezne zdravstvene smeri, opravljeno mora imeti specializacijo s področja javnega zdravja, socialne medicine, epidemiologije ali higiene oziroma drugo podiplomsko izobrazbo z navedenih področij. Kandidat mora imeti vsaj deset let delovnih izkušenj, od tega pet let na vodilnem položaju.

Direktorski položaj menda zanima tudi nekdanjega ministra za zdravje Aleša Šabedra, vendar ta ne izpolnjuje zgornjih pogojev. Tudi Pretnar jih menda ne.

Bi pa imel Šabeder možnosti za uspeh, če se bo NIJZ reorganiziral in bo poleg zdaj izbranega direktorja potreboval še poslovnega direktorja.

Šabeder se na vprašanje, ali ga zanima vodilni položaj na inštitutu, še ni odzval.

Člani sveta zavoda se bodo o dveh kandidatih seznanili na sobotni seji.

 

Komentarji: