Gibanje 15o umika šotore izpred Ljubljanske borze

Šotore bodo pospravili zaradi pogostih incidentov.

Objavljeno
10. april 2012 19.27
Ni. Č., Delo.si
Ni. Č., Delo.si

Ljubljana - Pripadniki gibanja 15o so se odločili, da zaradi incidentov, do katerih je prihajalo, pospravijo približno 10 preostalih šotorov s ploščadi pred Ljubljansko borzo, je za Slovensko tiskovno agencijo dejala članica gibanja Jasmina Memić.

Gibanje bo tudi v prihodnje nadaljevalo s svojimi akcijami, morda pa bodo pred borzo pustili največji šotor, ki je namenjen skupščinam. Pogovarjajo se tudi, da bi šotore prestavili v Tivoli.

Memićeva je pojasnila, da je v preteklih mesecih pogosto prihajalo do incidentov, saj se je na prostoru namenjenem aktivistom pozimi zbiralo veliko brezdomcev in ljudi, ki imajo težave z drogami, zato je po njenem mnenju razumljivo, da je prihajalo do incidentov. Ob tem je izpostavila težave zasvojencev in brezdomcev v Sloveniji, ki nimajo prostora, kamor bi se umaknili.

Pripadniki gibanja 15o so šotore pred Ljubljansko borzo postavili po končanih protestih 15. oktobra, ko so v okviru mednarodne akcije po več slovenskih mestih opozarjali na nasilje finančnega kapitalizma. Od oktobra so pred poslopjem Ljubljanske borze nadaljevali z okupacijo in organizacijo skupščin in delavnic.