Po šalah o trenirkah 
zdaj tarča Gregor Virant

Omahovanje predsednika DLGV zabavalo uporabnike Twitterja. Virant se je zahvalil za nesorazmerno veliko pozornost.

Objavljeno
30. december 2011 19.25
Posodobljeno
31. december 2011 05.00
Anže Božič, notranja politika
Anže Božič, notranja politika
Ljubljana – Uporabniki spletnega socialnega omrežja Twi­tter so si po plazu šal o trenirkah, ki jih je sprožil zapis Tomaža Majerja na spletni strani SDS, zdaj privoščili predsednika DLGV Gregorja Viranta.

Tokrat so številni uporabniki Viranta, ki je pretekli teden predlagal sestavo vlade narodne enotnosti, vpletli v različne filmske naslove, skladbe, literarna dela ali pregovore. Tako imenovano akcijo Hashtag je v noči s četrtka na petek sprožil organizator psevdodogodkov Domen Savič. V zgolj nekaj urah so se ji pridružili bolj ali manj vsi najbolj priljubljeni slovenski tvitarji. Plaz kratkih šal v slogu »Ne joči, #Virant« ali »#Virant brani Sarajevo« pa se je nadaljeval tudi včeraj.

»Priznam, kriv sem. Ko sem v ozadju poslušal klasično bobnenje televizijskega dnevnika, ki je napovedoval skorajšnjo apokalipso zaradi nekega Gregorja, se mi je na to tragikomedijo sestavljanja slovenskega parlamenta zdelo primerno odzvati s humorjem. Nastal je #virant,« je pojasnil Savič. Pri tem je poudaril, da v ozadju ni politična agenda, temveč zgolj civilna nepokorščina zaradi brezvsebinskega medijskega bombardiranja.

Množična udeležba, ki so se ji pridružili tudi številni politiki in novinarji, pa vendarle kaže, da je javnost do potez Virantove stranke pri sestavljanju vladne koalicije kritična. Tako zapise očitno razume tudi Gregor Virant, ki se je na Twitterju zahvalil »za nesorazmerno veliko pozornost«. »Ta je objektivna posledica dejstva, da smo odločujoča stranka med levosredinsko in desnosredinsko koalicijo. To je velika odgovornost glede na samo 8,4-odstotni volilni rezultat. Naša odločitev mora biti skrbno pretehtana in tudi bo!« pa je v odzivu za Delo zapisal predsednik DLGV.