V višjih predelih države povsem zimske razmere, vozite previdno

Trenutno je meja sneženja na nadmorski višini okoli 700 metrov in se počasi spušča. Že zvečer bo dež prešel v sneg na Notranjskem in Gorenjskem.
Fotografija: Sneženje med Sodražico in Loškim Potokom na približno 800 metrih nadmorske višine. FOTO: Zajem slike/Meteoinfo/FB
Odpri galerijo
Sneženje med Sodražico in Loškim Potokom na približno 800 metrih nadmorske višine. FOTO: Zajem slike/Meteoinfo/FB

Ponoči se bodo padavine razširile nad vso Slovenijo. Ob močnejših padavinah se lahko v notranjosti meja sneženja spusti vse do nižin. Na Primorskem bo prehodno zapihala zmerna do močna burja, ki bo proti jutru slabela, je zapisano na spletnih straneh Agencije za okolje.

V višjih predelih že vladajo povsem zimske razmere, je zvečer zapisal portal Meteoinfo. Trenutno je meja sneženja na nadmorski višini okoli 700 metrov in se počasi spušča. Že zvečer bo dež prešel v sneg ponekod na Notranjskem in Gorenjskem, ponoči pa bo postopno začelo snežiti tudi marsikje drugod po državi.

Predvsem v krajih nad 500 metrov nadmorske višine bodo razmere povsem zimske, saj lahko lokalno zapade tudi več kot 10 centimetrov snega. Na Primorskem pa bi lahko za nekaj nevšečnosti poskrbela burja, ki bo na izpostavljenih mestih v sunkih presegla 100 kilometrov na uro.

V torek bo večinoma oblačno z občasnimi padavinami. Več dežja bo v vzhodni Sloveniji. Meja sneženja se bo čez dan dvignila nad nadmorsko višino okoli tisoč metrov. Ponekod bo pihal severovzhodni veter, na Primorskem šibka do zmerna burja. Najnižje jutranje temperature bodo od 0 do 5, na Primorskem okoli 7, najvišje dnevne od 3 do 9, na Primorskem od 11 do 14 stopinj Celzija.

Oranžno opozorilo

Danes zvečer in v noči na torek bodo sunki burje na Primorskem na izpostavljenih mestih presegali hitrost sto kilometrov na uro. Zaradi mokrega snega bo predvsem v višjih legah mogoč snegolom. Arso je za čas od današnjega večera do jutri opoldne objavil oranžno opozorilo za celotno državo.

V sredo kaže na oblačno in hladno vreme. Občasno bodo še plohe, lahko tudi snežne. V četrtek bo spremenljivo oblačno z občasnimi padavinami.

Opozorilo na novo ohladitev. FOTO: Arso
Opozorilo na novo ohladitev. FOTO: Arso

Nad srednjo Evropo se zadržuje hladna in nestabilna zračna masa, nad severnim Sredozemljem nastaja majhen ciklon. Pri tleh od vzhoda nad naše kraje še naprej priteka hladen in vse bolj vlažen zrak.

Padavine se bodo od zahoda in juga razširile nad vse sosednje pokrajine. Pihala bo šibka do zmerna burja, ki se bo ponoči še krepila. V torek bo večinoma oblačno z občasnimi padavinami, v Alpah bo snežilo. Burja ob severnem Jadranu bo oslabela.

Preberite še:

Komentarji: