Policisti po pretepu v Kočevju prijeli sedem ljudi

Policisti danes nadaljujejo s preverjanjem okoliščin in zbiranjem obvestil.

Objavljeno
20. februar 2012 14.30
Ba. P., Delo.si
Ba. P., Delo.si
Kočevje - Policisti so po nedeljskem pretepu v Kočevju, v katerem je umrl 39-letni moški, odvzeli prostost sedmim ljudem, starim od 22 do 35 let.

Znano je, da se je incident zgodil na Ljubljanski cesti v Kočevju v nedeljo okrog 12. ure. Devetintridesetletnega moškega je napadlo več oseb, poškodbe pa so bile zanj usodne. Policisti so po približno dveh urah v Kočevju prijeli sedem moških in jim odvzeli prostost.

S preverjanem okoliščin in zbiranjem obvestil policisti nadaljujejo tudi danes, izvajajo pa tudi druge preventivne in operativne dejavnosti. V ta namen je na območju več policijskih patrulj.

Obvestila zbirajo tudi v zvezi z dogodki, ki so se zgodili v noči na nedeljo v gostinskih lokalih v okolici Kočevja, kjer so policisti, kot so navedli na ljubljanski policijski upravi, »izvajali zakonsko določene naloge«.

Po neuradnih informacijah je šlo za obračun med dvema skupinama Romov, spor pa se je začel že v noči na nedeljo, ko so morali zaradi medsebojnega obračunavanja dvakrat posredovati policisti.