Policisti na njivi povozili pobeglega motorista

V kraju Bukovci pri Ptuju se je ponesrečil motorist, ki je bežal pred policisti.

Objavljeno
28. maj 2012 12.24
Mo. Z., Delo.si
Mo. Z., Delo.si

Bukovci - V kraju Bukovci pri Ptuju se je včeraj ponesrečil motorist, ki je bežal pred policisti. Po pisanju spletnega portala 24ur.com je motorist zapeljal na polje, kamor so mu policisti sledili. Fant naj bi padel, ker pa je bil teren razgiban, naj bi imeli policisti težave pri zaviranju. S službenim vozilom so menda zapeljali čez motorista, ki je zdaj v mariborski bolnišnici. Utrpel naj bi hude telesne poškodbe, po pisanju portala ni v smrtni nevarnosti.

Motoristov oče je za Večer povedal, da je sin hudo poškodovan. Zdrobljen naj bi imel kolk, poškodovan tudi prsni koš. Priznal je, da je njegov sin motor vozil brez izpita. Kot je dejal, najbrž zaradi tega policistu tudi ni ustavil. Menil pa je, da je bila dirka nepotrebna. »Policist bi si lahko zapisal tablico, dvokolesnik je registriran na mene. Prišel bi domov in me vprašal, kje je motor, nato napisal kazen in ne nazadnje zasegel motor,« je za Večer še dejal zaskrbljeni oče.

Policisti na kraju niso dajali izjav, bodo pa na Policijski upravi Maribor opis nesreče v javnost še posredovali.

Primer na posebnem oddelku

Na specializiranem državnem tožilstvu so za 24ur.com pojasnili, da je vodenje predkazenskega postopka prevzel oddelek za preiskovanje in pregon uradnih oseb s posebnimi pooblastili, saj so oni pristojni za obravnavo in preiskavo dogodkov nesreče v Bukovcih. Omenjeni oddelek bo tako preveril dejanja policista, ki je zasledoval in nato domnevno povozil motorista.