Omar Naber še enkrat pred sodnika

Tako je odločilo višje sodišče, ki je hkrati odredilo, da bo o njegovi morebitni krivdi razsojal povsem drugi sodni senat kot prvič. Pevca so maja lani obsodili zaradi nasilništva.

Objavljeno
23. januar 2010 16.05
An.B./STA
An.B./STA
Ljubljana - Pevcu Omarju Naberju, ki so ga maja lani na ljubljanskem sodišču obsodili zaradi nasilništva, bodo sodili še enkrat. Tako je odločilo višje sodišče, ki je hkrati odredilo, da bo o njegovi morebitni krivdi razsojal povsem drugi sodni senat kot prvič.

 

Pevca je policiji prijavila študentka zaradi domnevnega incidenta v ljubljanskem lokalu Bachus v noči na 27. oktober 2005. Z Naberjem naj bi se na plesišču večkrat zaletela in po kratki izmenjavi besed naj bi se pevec spravil nanjo. Stiskal naj bi jo k sebi, grobo otipaval, istočasno pa naj bi podobno počel še s prijateljico. Obenem naj bi jo tudi oklofutal. Obtožnica, v kateri so mu očitali nasilništvo in spolno zlorabo, je bila vložena leta 2007.

 

Ljubljansko okrožno sodišče je Naberja za krivega nasilništva nad 22-letnim dekletom spoznalo 4. maja lani. Sodišče ga je obsodilo na sedem mesecev zapora pogojno za dve leti, vendar so višji sodniki to kazen razveljavili.