Voznik delovnega stroja zdrsnil 50 metrov v globino

V desnem blagem ovinku na cesti iz Tolminskega Loma proti Mostu na Soči je zapeljal na neutrjeno bankino ter z delovnim strojem zdrsnil po strmem pobočju.
Fotografija: Fotografija je simbolična FOTO: Jure Eržen/Delo
Odpri galerijo
Fotografija je simbolična FOTO: Jure Eržen/Delo

Na Tolminskem Lomu na območju občine Tolmin se je zgodila prometna nesreča s smrtnim izidom, v kateri je bil udeležen 40-letni voznik delovnega stroja, so sporočili s PU Nova Gorica.

Po prvih ugotovitvah je voznik vozil po lokalni cesti iz Tolminskega Loma proti Mostu na Soči. Med vožnjo v desnem blagem ovinku je iz neznanega razloga zapeljal preveč v levo na neutrjeno bankino ter skupaj z delovnim strojem zdrsnil po strmem pobočju v globino približno 50 metrov.

Voznik je obležal v bližini delovnega stroja in podlegel poškodbam. Na kraju nezgode so bili tudi reševalci Zdravstvenega doma Tolmin. Zdravnik je odredil sanitarno obdukcijo na Inštitutu za sodno medicino v Ljubljani, da bi ugotovili natančen vzrok smrti.

O nesreči so policisti obvestili pristojne pravosodne organe: preiskovalnega sodnika okrožnega sodišča in Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici. 

Na cestah na Severnem Primorskem je za posledicami prometnih nesreč letos umrlo šest oseb.