Izvrsten nastop New York Voices

Sinoči so v Cankarjevem domu nastopili z Big Bandom RTV Slovenija.

Objavljeno
12. november 2014 16.03
Zdenko Matoz, kultura
Zdenko Matoz, kultura
Ameriški vokalni kvartet v postavi Kim Nazarian, Lauren Kinhan, Peter Eldridge in Darmon Meader, ki je napisal večino vokalnih aranžmajev zanje, je sinoči v Gallusovi dvorani Cankarjevega doma predstavili svojo mešanico vokalnega jazza začinjenega z zvokom big banda.

Večer pred občinstvom, ki je imelo našpičena ušesa, saj je bilo v dvorani zelo veliko pevcev, so začeli nekoliko umirjeno s skladbo On a Clear Day ter nato zapluli v znamenito bigbandovsko poskočnico Sing Sing Sing, klasičnim swingom Bennyja Goodmana.

Kot so povedali dobro razpoloženi ameriški pevci, so pripravili svoj najboljši izbor, ki ga izvajajo z big bandi, tokrat z Big Bandom RTV Slovenija pod vodstvom Lojzeta Krajnčana. Sicer imajo prejemniki dveh grammyjev in ena najboljših jazzovskih vokalnih skupin na svetu še dve vrsti programa, in sicer s spremljavo manjše skupine in ob spremljavi simfoničnega orkestra.

Prav neverjetno je, kako so New York Voices demonstrirali neizmerno lahkotnost petja in pokazali, da kljub 26 letom nastopanja še vedno znajo prevzeti in očarati občinstvo. New York Voices so že drugič nastopili v Ljubljani, predstavili pa so med drugim paleto glasbenih vplivov od latino jazza do ameriške pop rock pesmarice z avtorji, kot sta Paul Simon in Stevie Wonder.

New York Voices pa so na oder povabili tudi svoje slovenske prijatelje, vokalni kvartet Vox Arsana, in skupaj odpeli Orange Colored Sky, ki jo je svojčas izvajal Nat King Cole. Bil je izjemen večer vokalnega jazza, njihov zadnji v evropskem delu turneje, in v marsičem prava učna ura vokalnega jazzovskega petja.