Energičen zaključek tedna glasbe

Tisti, ki jih zanima glasbeni posel, so imeli priložnost poslušati nekaj predavanj in slišati glasbene novosti.

Objavljeno
26. marec 2012 18.51
Zdenko Matoz, kultura
Zdenko Matoz, kultura
S sinočnjim koncertom v ljubljanskem Kinu Šiška v organizaciji Rock Otočca skupin PassoGigante (Italija), ki bodo letos nastopili na Rock Otocču, in pa lanskih nastopajočih Adam (Slovenija), S.A.R.S. (Srbija) in odmevnih The Subways (Velika Britanija), ki so predstavili nov album Money & Celebrity, se je končal prvi Slovenski teden glasbe, ki je trajal od 21. do 25 marca na več lokacijah v Ljubljani.

The Subways so se več kot le potrudili in dejansko odlično opravili vlogo vrhunca in zaključka Tedna slovenske glasbe. Očitno se v Sloveniji odlično počutijo, saj so se lani na Rock Otočcu še dolgo v noč družili z občinstvom. Kolikšni bodo učinki te prireditve, katere namen je bil seznanjanje z osnovami glasbenega posla, pa bo pokazal čas.

V času slovenskega tedna glasbe so se predstavili domači glasbeni izvajalci Barely Modern, Beatmyth, Dandelion Children, Dežurni krivci, Hex, Last Day Here, London, MojcArt, Neomi, Noctiferia, The Tide, Toronto Drug Bust, Torul, ŠKM banda in Werefox. Od njih bodo na festivalu Exit nastopili Dandelion Children, na festivalu Terraneo The Toronto Drug Bust, na festivalu in konferenci Waves Vienna pa London. Festival Sziget pa še ni sprejel dokončne odločitve.