Čudeža v kranjskem bazenu ni bilo

Triglav izgubil tudi drugo finalno tekmo pokala challenge.
Fotografija: Triglav je tudi v povratni finalni tekmi pokala challenge moral priznati premoč vaterpolistom Galatasaraya. FOTO: Raul Arboleda/AFP
Odpri galerijo
Triglav je tudi v povratni finalni tekmi pokala challenge moral priznati premoč vaterpolistom Galatasaraya. FOTO: Raul Arboleda/AFP

Vaterpolisti AVK Triglava so v evropskem pokalu challenge zasedli drugo mesto. V finalu se je 28-kratni turški prvak Galatasaray izkazal kot premočan tekmec, po visoki zmagi doma s 14:6 je dobil tudi povratno tekmo v Kranju, zmagal je z 19:13 (5:3, 2:3, 5:3, 7:4).

Kranjčani so se tokrat favoritom, ki so vse tekme v tem tekmovanju dobili zanesljivo z najmanj tremi goli razlike, upirali dlje kot v Istanbulu. Prvi polčas je bil povsem enakovreden, Slovenci so izničili zaostanek 3:6, da na odmor niso odšli z izenačenim izidom, je poskrbel gol, ki so ga prejeli v zadnji sekundi pred zvokom sirene.

V tretji četrtini so Turki, ki so imeli na tribunah glasno spodbudo skupine navijačev, spet ušli, prednost pa do konca le še večali.

Za slovensko ekipo, ki je sicer vodila le z 1:0, sta po tri gole dosegla Aleksander Rajlić in 16-letni Nace Štromajer, po dva sta dosegla Aljaž Troppan in Jan Justin, po enega pa Aleksander Cerar, Matic Rahne in Benjamin Popović.

Komentarji: