Nova cenitev stavbe na Litijski cesti je 6 milijonov evrov

Nova ocenjena vrednost je 1,7 milijona evrov nižja od realizirane prodajne cene. Podrobnosti bo pravosodno ministrstvo predstavilo v ponedeljek.
Fotografija: Državno odvetništvo je po dogovoru z ministrstvom izvedlo postopek za pridobitev ocene vrednosti objekta. FOTO: Dejan Javornik/Slovenske novice
Odpri galerijo
Državno odvetništvo je po dogovoru z ministrstvom izvedlo postopek za pridobitev ocene vrednosti objekta. FOTO: Dejan Javornik/Slovenske novice

Ministrstvo za pravosodje je danes dobilo novo cenitev stavbe na Litijski cesti 26, katere nakupno pogodbo v vrednosti 7,7 milijona evrov je podpisala nekdanja ministrica Dominika Švarc Pipan, kar jo je tudi stalo položaja in naposled odneslo vrh stranke SD.

Nova cenitev objekta znaša okroglih 6 millijonov evrov in je 1,7 milijona evrov nižja od realizirane prodajne cene. Podrobnosti bo pravosodno ministrstvo predstavilo v ponedeljek.

Zaradi dilem, koliko kvadratnih metrov ima kupljena stavba in koliko je vredna ter ali jo je država preplačala, je bila opravljena nova izmera velikosti. Državno odvetništvo pa je po dogovoru z ministrstvom izvedlo postopek za pridobitev ocene vrednosti objekta. Odvetništvo je izbralo ponudbo Združenja sodnih izvedencev in sodnih cenilcev Slovenije za gradbeno stroko. 

Na ministrstvu za pravosodje, ki ga zdaj vodi Andreja Katič, poteka tudi interna revizija postopkov nakupa nesojene sodne stavbe, ki jo je sicer naročila že njena predhodnica. Interna revizija bo predvidoma končana po praznikih.

Komentarji: