Pozno zvečer je promet po državi tekoč

Ponekod po državi je na cestah zaradi prvomajskih praznikov že gneča; zlasti na ljubljanski obvoznici, v smeri proti morju, na Obali in na Gorenjskem.
Fotografija: Ob koncu praznikov je gnečo pričakovati v nasprotno smer. FOTO: Leon Vidic
Odpri galerijo
Ob koncu praznikov je gnečo pričakovati v nasprotno smer. FOTO: Leon Vidic

Začetek prazničnega konca tedna pričakovano poteka tudi v znamenju zastojev na cestah. Gneča po podatkih prometnoinformacijskega centra med drugim redno nastaja na ljubljanski zahodni in južni obvoznici, na delih primorske avtoceste ter na cestah Lesce-Bled in Izola-Strunjan.

Zastoj je v popoldanskih urah nastajal na primorski avtocesti med Uncem in Logatcem proti Ljubljani, zamuda je trajala med 25 in 30 minut, je poročal promet.si. Razlog je to, da bo promet na primorski avtocesti med Uncem in Logatcem proti Ljubljani potekal samo po prehitevalnem pasu do nedelje, predvidoma do 16. ure.

Na primorski avtocesti je nastalo več zastojev. V zgodnjem popoldnevu je nastal desetkilometrski zastoj je med Vrhniko in Uncem proti Kopru, štirikilometrski pa med Uncem in Logatcem proti Ljubljani. Med razcepom Kozarje in Postojno v smeri Kopra je bilo več krajših zastojev.

Zastoji so nastajali na ljubljanski južni obvoznici od priključka center proti razcepu Kozarje in na zahodni obvoznici od razcepa Koseze do razcepa Kozarje. Zastoji so bili tudi na vzporedni cesti med ljubljanskim Vičem in Brezovico.

Danes in v nedeljo med 8. in 22. uro po državi velja omejitev prometa tovornih vozil, katerih največja dovoljena masa presega 7,5 tone. Omejitev bo zaradi praznikov veljala tudi v sredo in četrtek.

Komentarji: